memory lane...


ntuk bacaan pada masa lapang...enjoy...sure korang teringat balik zaman2 skolah dulu...

tanda-tanda korang dah senior mcm aku...

kita membesar dgn menonton G-Force, He-man, Transformers, Thundercats,Silver Hawk, Woody Woodpecker, Chipmunks and Mickey Mouse. Not to forget Ninja Turtles, Mask, Smurfs dan Voltron...Korang mesti ingat twiki kan? bee debe debe deeep..berus gigi time waktu rehat kat skolah rendah?...hmm, mesti pegang cawan warna-warni kan . mencangkung kat tepi parit dgn classmates semua kat sekolah...Ingat tak, misi kat skolah masuk kelas dgn list dentist appointment. pastu bunyi gigi member kite kene gerudi kat bilik sebelah. ada gigi yang berlubang, kene laa tampal....Ni sure korang igt...program minum susu di skolah. nak galakkan budak2 time tuh minum susu....dapat percuma jer beb.....Cikgu2 kalau nak denda, mesti guna pembaris panjang warna kuning tu. pukul tapak tangan... kan ?Semangkuk mi sup ke, mihun sup ke, 30 sen jek kat kantin....Kasut, korang sure beli kasut skolah Bata BM Turbo atau Pallas Jazz.Ada yang suka kasut high-cut yang buatan china tu...Warrior,ada yang suka stoking tebal laaa...Internet? email? mendalah ape tu?CD? ape tu? kaset tape penah laa dgr...Kite pegi kedai runcit, beli Chickerdis, Mamee , Kum Kum, UFO, O-Ya, Ding Dang chocolate balls yang ada mainan kat dlm die, 'telur' keras warna warni, 'rokok' chewing gum, KIKI Bubble Gum. Tak dilupakan, 'Ti Kam'....Tapi bunyi loceng laa yang paling best skali...Lagi satu loceng masa nak pegi rehat. tinggal kan keje skolah, jom kita pegi makan.....budak2 yg dpt Rancangan Makanan Tambahan (RMT) mesti kluar awal....Lagi satu yang seronok mase time Pendidikan Jasmani, PJ. main bola laa, rounders laa...Permainan kegemaran, main guli, batu seremban, penutup botol, batang aiskrim, 'Pepsi Cola one-two-three', 'Police & Sentry', kejar2 duduk...Kita hilangkan dahaga dgn aiskrim 10 sen. yang tube aiskrim, ada byk2 color tu. kalau nak makan, kene patahkan kat tengah2 die!!!

Hmm...jom kite check, kite ni dah senior ke:

1. korg paham ape yang korang baca kat atas ni, dan korg sure tersenyum

2. korg sure pelik bile nengok bdak2 kecik main komputer, selamba je

3. kita geleng kepala bile nengok bdak2 skolah rendah guna handphone

4. bile jumpe member lame dari semasa ke semasa, seronok bile bersembang pasal cerite2 lame, cerite2 kelakar yang kite alami mase dulu time kecik2, nakal2 dulu...

Yaa, kite pun dah semakin senior!!

Teringat zaman2 dulu kan ?

contengan asal,
greaTroublemaker

1 comments:

sciatic said...

hohohoho e2 menandakan ko da tua..
kikiiki..
ak mude lg..hahaha