konangan lama...


td petang aku telah dikerahkan tenaga oleh mak aku.dia suruh aku basuh kereta daa..huhu..aku igt nk p hantar car wash jer.skali tutup la plak..mangkuk tingkat tul la..so,demi x menderhaka kepada org tua(anak solehah nie)aku pun basuh la kereta 2.ngah syok2 basuh kereta,skali hujan la.aku pe lagi.mandi hujan la.hehehhee..lepas dah siap basuh kereta n mandi hujan,baki kerajinan masih ada.hehehe.aku pun sambung kemas bilik aku lak..tengah kemas bilik,aku terjumpa la majalah sekolah lama aku dulu.sekolah pe lg lau bukan SEKOLAH MENENGAH KEBANGSAAN AGAMA DURIAN GULING(SMKADG).hahaha.walaupun nama sekolah nie pelik,aku totap bangga ngan sekolah nie...hehehe..macam2 kenangan aku kat sekolah nie..kenangan ngan member aku dulu(acik,pehan,pino,aya,seha,c-mah,g-ah).kenangan ngan warden hostel(kak yati a.k.a mek som,singa betina)haha..aku ingat lagi first time aku belajar fly.punyer la takut,tp atas dorongan along aku yg sekolah kat situ gak,aku pura2 berani.hahha..tuk first time jer la..tuk time2 yg lain dah jadi cam aktiviti lak..lau x fly beramai2 lam seminggu mmg x sah.haha.tu citer sal fly,lum sal ponteng prep petang lagi.selalunye aku mmg akan ponteng prep petang.mana larat nk p prep.dah la balik dr kelas penat2,mestilah nk rest.hahaha(alasan org pemalas).dulu pun aku pernah gak la takutkan warden ganti hostel aku.lau x silap aku nama dia kak ida..minah nie takut kucing so,aku pun p la blakang umah dia 2 wat bunyi kucing.pastu aku leh plak rembat baju sape ntah wat bayang2 kat tingkap bilik dia..aku wat xtiviti x bermoral nie ngan member aku,ain ptb..leh jln gak la rancangan aku nie,coz aku dgr mlm tu dia p tdow lam bilik study ngan dak2 yg stay up nk study.hahahaa...kesian dia..tp lg kesian aku x sempat nk mintak maaf pun.huhuhuhu...tu hal kat hostel,hal kene panggil dek pengetua lagi la haru...gara2 byk sgt berborak time perhimpunan,sorg ustazah budiman nie leh tarik aku duk tgh2 dewan.perh...giler punyer malu time 2..yg musykil nyer dia leh tarik aku sorg jer.cam la aku nie berborak sorg2...dah la ltk aku tgh2 dewan,pastu leh plak dia bawak aku p masuk bilik pengetua.pengetua ni aku panggil dia ayah chik.hahah lebih mesra..muka pengetua aku ni cam kartun taw.hahaha..(sory ayah chik)..setelah aku di suruh duduk atas sofa yg teramat la selesa lam bilik tu,ayah chik pun bersuara..

"awak da masalah keluarga ker?"

apa punyer soalan tanye aku da masalah keluarga plak..x kan la berborak time perhimpunan pun da masalah keluarga plak...hahaa..lawak tul la pengetua aku nie..yg ustazah budiman td plak bleh plak nyampuk2 jawab tuk aku.taw la duk dekat ngan umah aku...x kan semua benda dia taw kot...tu la kali pertama dan kali terakhir aku masuk bilik pengetua..huhuhuhu..x mo msk dah..cam2 colour hidup aku kat sekolah nie.putih da,hitam da,merah pun da.hahaha..
fly la,ponteng prep la,kene marah ngan warden,gaduh ngan senior la,wat jahat ngan senior,main mercun n cam2 lagi la...hahhahaa...tul la cakap cikgu fizik aku dulu,cikgu hadi(cikgu peberet kawan aku nie,pehan)yg zaman sekolah menengah la paling syok skali.hehehe...



BELAJAR BERJASA
kami pelajar mulia,
beriman,beramal budaya kita,
dunia akhirat matlamat semua,
menjamin hidup sempurna,

tekun usaha cintakan ilmu,
cemerlang diri akhlak terpuji,
demi agama bangsa dan negara,
belajar berjasa,belajar berjasa.

7 comments:

sciatic blurr said...

woit tingat knangan lma??trase jht sgt ker??ahhaha lawk la ko nie..mcm2..

achik_aina89 said...

haha..aku pon da wat blog..ngeh2
achikandjunsu89.blogspot.com..
pasal ko pnye konangan tu..naseb bek name aku ada gk..hehe
tp pasal ustazah budiman tu xleh blah r..smpai glak2 aku bace..
aku pon turut same bsing time tu..
so aku nk mintak mahap kt ko byk2..
time tu aku rase bsalah plak kt ko.
nsb bek aku ni kcik lagi comel..
unrecognized by ustazah budiman..haha

AYONG said...

roommate aku boleh dikatakan budak jenayah la ko nie....

wawawawawa

p/s : betoi ka ckp nogori hang tue???

tulang said...

pelajar bermasaalah la ang ni wey,....hahaha

ader aku kisah said...

cam2 colour hidup aku kat sekolah nie.putih da,hitam da,merah pun da.hahaha..

petikan ni aku amik dari artikel ko...aku nak tny....dlam bnyak2 warna,naper warna pink x der...kah kah kah....

Anonymous said...

hahahaha
mg lah org top 10 jht kt skoloh.
nsb baek kwn ak..
kalo x,xtaw r nk kte npe..
tp xpe ak msh ngku mg kwn ak
hehehe

grea troublemaker said...

eleh pino..mg pun lbh kurg aku gok nye...aku lau x fly ngan mg ngan sape lg..lau x ponteng prep ngan mg ngan piye lagi..hahahahaaku kan baik,sopan santun dan jujur..hakhakah...2 pasal la jd kawan mg smpai skrg..hahaha