kePERLUan @ keHENDAK..


ape pentingnyer kita bezakan antara kehendak dan keperluan???aku rasa amat2 lah penting..ye,kekadang aku selalu juga ikut nafsu kehendak aku..means selalu jer menghabiskan duit tuk menda2 yg sebenarnye x da pentingnyer lam idup aku tp beli jugak coz dah minat..aku rasa ok jer coz aku berkemampuan tuk beli menda tue segala bagai..huhu...tapi da gak menda yang aku nak tapi x berkemampuan nak beli coz x cukup ongkos la..haha..sebagai contoh; ikut hati aku nie nak jer beli gitar Gibson Custom Shop Joe Perry "Boneyard" Les Paul..hahaha... walaupun x reti nak main gitar..tapi gitar nie memang smart siot...jdkan perhiasan dinding lam bilik aku mmg cun la..haha..dan sesungguhnyer aku x kan mintak ongkos tuk beli menda2 'mengarut' nie kat mak ayah aku...lau mintak melutut merayu bagai pun,kompem2 x kan kasi punyer..huhuhu....aku rasa semua pun berfikiran same je ngan aku kan?great mind think alike..ahaks..

tetapi lam situasi persekitaran aku sekarang nie,kadang2 da jugak yg lebih mementingkan kehendak daripada keperluan...its ok lau kita berkemampuan dan xkan mendatangkan masalah pada diri sendri di kemudian ari...sape2 pun x heran..tapi lau in the end of the day,membawak masalah dan bebanan kat diri sendri.xkan menda simple cam nie pun x leh nak fikir??!tapi lain orang lain cara nyer..nak dinasihatkan pun aku nie bukan pandai sgt..niat nak nasihat t kang trus cam nak cari gadoh plak..kang x pasal2 dari kawan trus jd musuh..huhu..kesian mmg la kesian kat 'orang2' nie tapi lau dr sendri x kesiankan diri sendri,ape lagi mau cakap...

tangan aku nie menaip lagi laju dari kepala aku berfikir tuk karang ayat2 kat atas nie..hahaha..agak2 lau aku dah melalut kat atas tue,faham2 jer la coz sekarang aku dah ngantuk tapi mata nie degil sunggoh x mo lelap..


contengan asal,
greaTroublemaker

1 comments:

babykristal said...

http://babykristallove.blogspot.com

weyh...ni blog aku..aku baru lg ni...bru nk blajr berenang...
ajar ar aku...
huhu~