konvo,piala dekan,mfi..


salam..lamanyer x update ape2 kat sini walaupun x da sape pun kisah aku update or x coz aku just update entry tuk kenangan aku sok tulat dan akan datang..eheh...cam2 aku nk tulis tp x taw nk mula dr mane..k la,aku share jer la pe y aku igt..hohohoh...

6 hb okt 2010 : hari konvokesyen unikl kat picc..setelah 3 tahun berpenat lelah menamatkan pengajian diploma in engineering mechanical design ..eheh..seronok memang seronok coz selain berjaya menamatkan pengajian, aku leh gak jumpa kawan2 n lecturers msi. giler rindu kat diaorg..walaupun just mak n ayah jer y mai konvo aku coz along kerja x leh cuti, acik lak da kelas adik lak sekolah, aku x kisah pun coz lagi 3 tahun aku konvo lagi,insyaAllah.....tapi hadiah wajib tuntut..hahhaha...

16 hb okt 2010: kejohanan badminton piala dekan unikl mfi..first tournament aku kat mfi..tuk tournament nie aku partner ngan senior mfi,kak jihan..aku x pernah partner pun ngan dia selama aku main badminton kat mfi nie,tp belasah jer la..first game mmg kelam kelibut la main..hancusss..hahhaha..tp second game ok la..tp yg x syok nyer, da ckp2 belakang mengatakan penganjur agak x adil lam penyusun kumpulan tuk beregu pompuan..ntah la..aku just dengar jer..nk byk menyampuk rsnyer bkn aku kot walaupun ketidakadilan tue mmg terbukti di peringkat semi final ke-2..ntah ler, ikut korg la..aku main pun just suka2 jer...tournament tue pun dah selesai dah pun..hohoho...

tinggal lagi beberapa minggu jer before final exam..tapi time nie la lecturer berebut2 nk wat test,nk bg assignment..awal2 x nk kasi plak..huhuhu...dah la minggu2 last nie la nk kena submit semua mini project nyer,report nyer..adoyaiii...lam minggu lepas gak la borang mara nk kena submit,nk marah pun da gak rasanyer tp bila pikir2 balik nie la org yg nk tanggung aku selama aku kat mfi nie,terpaksa la susah payah sikit...so,terpaksalah jugak aku menyusahkan kakak aku kat johor bahru sana..aku nie kalau boleh mmg x nk menyusahkan sape2 walaupun adik beradik aku sendri..aku taw,along aku x kisah pun tp ntah la..kalau leh settlekan sendri,mmg aku settle kan sendri jer...tue pasal byk masalah aku pendam jer..hahaha...dah la tue,time2 xdpt loan nie gak la da org nk curi kasut aku..hangsuang tul la sape yg curi kasut aku tue..dah la nk dekat final nie,terpaksala aku beli kasut baru..sekali lagi kena menyusahkan pakcik nasrun ngan puan khatijah..huhuhu...

2 hari lepas gak, senior2 kat hostel nie agak naik angin ngan dak2 floor aku coz bising..biasalah diaorg wat prank tuk sambut bezday roomate aku..mmg bising la kot..aku x da time nie coz aku p main badminton kat dewan..tp dr citer nor,mmg bising la..tapi dlm ramai2 senior tue da la sorg sampai naik atas...sorg dak diploma kat floor aku nie mmg nk lawan dak senior nie,tp kena halang takut jd gaduh lak t..ntah la aku kat sini..lau kat msi dulu okjer nk bising2 sambut bezday..senior2 xda lak marah2...maybe kat sini kurang sikit sporting kot..eheh..tp bila senior2 lak y bising sambut bezday,xpe la plak..pelik kitaorg...hahaha..aku igt abis kat situ jer,rupa2nyer senior tue dah post status kat facebook n blog dia plak sal dia p sound dak2 floor aku...mmg menyirap la diaorg..pada aku x perlu la senior tue nk post kat fb or kat blog..cam nk menunjuk2 plak y dia nie berani nk sound2 dak2 junior..tp bila aku baca post kat blog dia,mmg x patut dia mention skali mak bapak lam kes nie..hal kecil pun nk dibesar2kan...kan baik lau ckp elok2, xyah nk post lam fb or blog bagai..cam nk cr glamer lak..

contengan asal,
greaTroublemaker

4 comments:

asrar said...

standardlah tu.. senior camtu maksudnya masa kecik dulu selalu kena marah ngan parentz dia n selalu kena buli ngan kakak2 dia..so bila dapat sound junior rasa macam bangga giler hahaha

Said Saiful Fazli said...

salam,
singgah jap ek...
nnti singgah blog sy pulak...

Fantasy Bundle said...

hai sis.jom singgah.ada blouse dan dress yang cantik dan murah serendah harga RM20 http://fantasybundle.blogspot.com

the unknown said...

tahniah!

ape memori paling best di sana?

:P