adiós a equipo de badminton de MSI



setiap pertemuan ada perpisahan.setiap kehidupan ada kematian.tue memang lumrah hidup..nak tak nak kita semua kena hadapi gak walau x nak sekalipun..actually,aku baru jer balik dr join karnival sukan-sukan unikl 2010 (kssu10) kat unikl BMI..nie da lah last kssu aku bersama ngan unikl MSI,coz insyaAllah lps nie aku kan future study kat unikl MFI..KSSU10 nie mmg telah bg aku satu kenangan y amat bermakna dan takkan aku lupakan..

back to back gold!!tiada satu team badminton unikl pun y pernah melakarkan rekod nie tetapi team badminton unikl MSI berjaya melakarkannya..syabas dan tahniah pd semua team members especially team manager Cik Kamal..kalau still igt lg entry aku sal kssu09 y lepas,aku da gtaw y part y paling aku suka time training or game ialah time Cik Kamal bg talk sal ukhuwah or motivasi nk naikkan spirit kitaorg..aku rasa nie la kekuatan team kitaorg..bak kata Cik Kamal sendiri,team dibawah kendaliannye hanya mencari ukhuwah yang baik dengan semua sahabat badminton unikl dan kemenangan hanya kebangggan dan maruah untuk dijaga..

tidak boleh tidak dinafikan juga,Cik Kamal juga antara punca kekuatan dalam team badminton MSI..dan sebab tue juga lah kemenangan team badminton pada kssu10 nie disambut ngan linangan air mata pabila Cik Kamal menyatakan persaraan beliau pd mlm terakhir berada di BMI.. Cik Kamal mendahului aku dan wan apabila beliau terlebih dahulu mengucapka n selamat tinggal kepada team badminton MSI..sedih menang sedih..

walaupun payah untuk menerima persaraan Cik Kamal,kitaorg terpaksa akur juga kerana ini kehendak beliau..mungkin beliau juga penat setelah 6 tahun menjadi pengurus dan coach badminton MSI dan melihat sorang2 anak didik beliau meninggalkan team badmin ton setelah tamat belajar..tapi kitaorg sedikit terkilan apabila kemenangan terakhir bersama beliau nie x dpt diraikan apabila pada perlawanan terakhir,beliau hanya hadir untuk pendaftaran pemain sahaja.. mungkin nie hukuman kepada kami coz pd ptg sebelum final,kitaorg dah melakukan satu kesalahan y sangat besar pada beliau..aku igt lagi,petang tue semua players menghantar sms kepada beliau memohon maaf tp tiada balasan..tiada lagi mood ceria dlm team..semua termenung di tepi dinding dewan gemilang Unikl MSI sambil menonton perlawanan tmpt 3/4 antara MFI n MITEC..tapi aku taw,semua x bg perhatian pd game tue,kepala masing2 duk pk pasal Cik Kamal..last2 kitaorg blah tuk get ready 4 final mlm t dan berharap Cik Kamal kan muncul before final game bermula..

tapi Cik Kamal mengotakan pe yg beliau cakap..beliau just datang untuk reg pemain..beliau hanya menyampaikan pesanan2 terakhir beliau kepada kapten kumpulan,nabil..tapi tue sudah cukup tuk menaikkan sedikit sebanyak semangat kitaorg..player2 semua bertekad tuk hadiahkan kemenagan berganda tuk Cik Kamal tuk menebus kesalahan yg tlah kitaorg wat..kemenangan dapat dicapai,tetapi sedih kerana kami x dpt meraikannya bersama Cik Kamal.andai kata kami dapat mengangkat beliau seperti meraikan kemenangan pada kssu09 yg lepas,mungkin lebih meninggalkan kenangan..

semalaman kitaorg menangis dan ketawa coz mengimbau kembali kenangan bersama beliau..tapi apalah sangat kenangan selama 2 tahun kitaorg berbanding kenangan 6 tahun beliau bersama team badminton MSI..tapi kenangan tue tetap kami ingat sampai bila2..pa da pagi jumaat untuk berangkat pulang ke MSI,team badminton adalah org terakhir meninggalkan bilik dengan hati yg sedih..

mahu x mahu hakikat perpisahan nie tetap harus diterima...persaraan y Cik Ka mal putuskan mungkin terbaik untuk beliau..sebagai anak didik beliau,rasanye kitaorg harus merelakannya..usaha dan budi beliau dalam team badminton mmg banyak dan x dpt dbalas ngan wang ringgit..untuk team members yg lain,aku kan sentiasa igt gurau senda,sakat menyakat,kutuk mengutuk dan semangat korang sampai bila2..kepada faridah n fiza,aku kan sentiasa igt kesengalan korang..eheh...wan,igt janji ko,1st gaji,ko nak belanja aku makan.eheh. dafi,aku kan igt 1st time ko nangis time sukan ipts kat aims dulu...hahahaha..jgn marah..tuk akmie,shah n nabil,maybe aku x sempat nak kenal lebih ngan korang coz kita baru jer kenal time kssu10 nie..ye la,dulu aku jarang turun training coz bz ngan fyp..tapi aku taw korang mmg best..aku kan sentiasa bangga pernah satu team ngan korang semua..tuk Cik Kamal,terima kasih diatas tunjuk ajar selama nie dan andai kata saya masih bermain badminton,saya akan ingat pesanan Cik tuk jaga maruah,semangat dan kebanggaan..saya berbangga dan bersyukur kerana pernah berada dibawah kendalia n Cik..



contengan asal,
greaTroublemaker

1 comments:

http://hyesung000.blogspot.com/ said...

Want more time with parents and children with family? Can operate as long as the trivial time
Welcome to learn a simple understanding of free market
http://sn.im/vemma_usa

I wish you your heart happy! ~