one 4 all, all for 1....


umur makin meningkat, perangai semakin matang...kita semua semakin membesar...rindunyer ngan kenangan masa kecil-kecil dulu..aku rindu kenangan ngan adik beradik aku time kecik2 dulu..memasing happy jer...selalu jer mkn sesama..tgk tv sesama..tidur sesama..bangun tidow jer tgk muka diaorg..tp sekarang dah susah nk makan sesama..nk tidow sesama..nk berborak sesama..masing-masing dah jauh..lau da masa pun time cuti jer la..tu pun kekadang cuti x sama..along aku sakarang dah nk praktikal..InsyaAllah bakal menjadi seorang guru..Amin..lau dulu dia lah yang selalu bagi nasihat kat aku..tp dia x bg nasihat in person.dia bg nasihat melalui surat..hahaha..kekadang lawak gak..cam la x leh nak cakap depan2..tp aku sebenarnya x pernah pun bgtaw dia masalah aku..tp camner lah dia leh tau aku da masalah..da six sense kot..haha..aku ingat lagi, last day b4 dia nk p continued study dia kat matrik kuala pilah..dia da tulis surat and then dia save kat desktop pc umah..siap letak tajuk 'untuk angah'...aku x taw la sebelum aku baca surat dia tu sape lagi yang selamat baca..hahahaha...kalau dulu dia selalu tulis diari,dan aku lah yang selalu p masuk bilik dia semata-mata nak baca diari dia..hahhahah..jahat x aku??...bila masa aku baik..hahaha..ngan along aku gak yang selalu aku cari gaduh...aku pun x taw apsal selalu benor gaduh ngan dia dulu..tp lau gaduh dia selalu nangis..hahaha..dia air mata lebih kot...tapi nie semua dulu-dulu la..sakarang dah tak gaduh dah..sekarang nk jumpa dia pun susah..lau bukan time cuti x jumpa la aku ngan dia..tapi kekadang cuti kitaorang x same..aku bis cuti barulah dia mengada-ngada start cuti..yang adik aku no3 a.k.a achik lak x lama lagi dah nk sambung study..ari tu aku cuti seminggu sempat gak la p enjoy ngan dia..keluar sesama,p poya2 sesama...lepas nie mesti jarang jumpa ngan dia dah..dah x leh nak main badminton sama2..lau dulu aku ngan dia selalu rembat motor ayah aku coz nak p kedai cd..dah la lesen x da,bawah umur lak tu...time tu dia giler babas minat kat mawi..semua cd mawi dia beli original..siap cd time mawi kat akademi fantasia pun dia beli original...lau kira-kira balik wit yang dia abis tuk beli cd da la lam rm300..tp time tu akal x panjang lagi..mana taw erti membazir nie..kira taw nak jer..hehehe...tpi dia lah paling baik anta kitaorang 4 beradik..paling patuh cakap mak n ayah...tu pasal la selalu dapat result exam gempak2 kot..x macam aku,selalu jer memberontak..2 pasal jadi lagu nie skrg kot...hahahha...achik nie jugak pemegang title pengumpul pingat paling banyak kat umah aku...lau dikira-kira da kot lam 100 pingat dia..memang etlit berjaya la lam family aku..pernah seliuh kaki time main basket ball,pernah x balik umah time cuti sekolah coz da trainning olahraga tuk wakil negeri..jd player hoki terbaik negeri..tapi tuk badminton x leh challenge aku coz dia peringkat sekolah jer yang lepas..muahahaha..aku ngan dia suka berborak sal sukan depan along aku coz taw mesti along aku blurr..hahaha..along aku nie memang x minat sukan..tgk keadaan fizikal pun dah taw..hahaha....yang dia taw just totally spies...tapi kenangan yang aku x leh lupa sal achik nie ialah masa dia masuk hospital coz buah pinggang dia dijangkiti kuman..aku ingat lagi time tu aku sorang jer yang x p tgk dia kat hospital..bukan aku x mo p tgk dia tp aku takut nk tgk keadaan dia..aku takut aku nangis lau aku p tgk dia..so,aku wat la konon2 aku x amik taw...tapi time tu aku da call makda tanye sal achik aku..lepas makda aku ckp dia x pape,barulah aku lega..hahahaha..syukurlah sakit dia skrg dah sembuh...adik aku yang last sekali memang x leh jumpa ngan aku dulu..lau jumpa da mesti gaduh..dia gak yang selalu jadi mangsa aku lau srh p kedai..hahaha...aku selalu jer marah dia tanpa sebab..kadang-kadang kesian,tp sal aku sakit hati tgk perangai gedik dia tu lah y menyebabkan selalu kn marah..tapi aku sorg jer yg leh mrh dia selain mak n ayah aku...lau orang lain marah dia,aku rasa nk cepuk2 jer mamat/minah tu..tapi nie dulu lah..sekarang x da la aku selalu gaduh ngan dia..dia pun skrg dahbesar,dah study kat MRSM Besut pun..jauh giler lari dari umah..hahaha..nak jumpa pun susah..seigt aku sejak aku masuk sem ni,aku br jumpa dia sekali.tu pun time aku cuti mid sem ari tu..time tu dia x balik dr hostel..aku p sekolah dia ngan mak aku..lau aku x p,maknanyer aku x jumpa la dia la..hahaha...dia pun skrg dah matang ckit walaupun gedik dia tu x hilang-hilang lagi..hahaha...

i love you, you love me, we are happy family, and a big great hug with a kiss from me to you, when you say you love me too..

contengan asal,
greaTroublemaker

2 comments:

sciatic blurr said...

ohohohohohoho...
nabil mrindui kluarganye..
hahaha
hm ak pon....
sobsob2..
huhu..

asrar said...

huhuhu along dia memang dak baik.. tidak dapat dinafikan lagi kuikuikui